Region

Hrvatski premijer: Banožić u zabrinjavajućem stanju, sutra konsultacije o novom ministru odbrane

Komentari

Autor: Index.hr, Tanjug

12/11/2023

-

13:38

Hrvatski premijer: Banožić u zabrinjavajućem stanju, sutra konsultacije o novom ministru odbrane
Andrej Plenković - Copyright Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je bivši ministar odbrane Mario Banožić i dalje u "zabrinjavajućem stanju", nakon teške saobraćajne nesreće i dodao da će ga posetiti kada bude dobar trenutak.

"Tomo Medved (ministar hrvatskih veterana) je juče bio kod njega i sa porodicom. Čuli smo se sa lekarima i dalje je u stanju koje je zabrinjavajuće. Mislim da će se KBC Osijek danas ponovno oglasiti", rekao je Plenković, preneo je portal Index.hr.

Kako je naveo, on se oporavlja od teških telesnih povreda koje je zadobio u toj tragičnoj nesreći.

"Posetiću ga, samo moramo odabrati trenutak", dodao je on.

Plenković je istakao da se sutra kreće u imenovanje novog ministra odbrane.

"Sutra ćemo početi konsultacije na tu temu. Predložićemo Saboru novog ministra", rekao je on.

Hrvatska policija podneće krivičnu prijavu porotiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba. Kako je navedeno u saopštenju policije, zbog sumnje da je juče kršenjem saobraćajnih propisa izazvao saobraćajnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru biti podneta krivična prijava za krivično delo izazivanje saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju.

Dodaje se da su od njega uzeti uzorci krvi i urina radi analize. Nesreća se dogodila na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje. Banožić je prvo primljen u vinkovačku bolnicu, a potom je prebačen u KBC Osijek. Na intenzivnoj je nezi i ima povrede mozga, grudi i ekstremiteta, ali nije životno ugrožen.

Božinović o slučaju Banožić: Informacije imaju policija i tužilaštvo

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da istraga u slučaju saobraćajne nesreće koju je izazvao dosadašnji hrvatski ministar odbrane Mario Banožić ide svojim tokom i da policija i tužilaštvo imaju sve informacije. Božinović tvrdi da ne zna da li je kod Banožića utvrđena prisutnost alkohola u krvi, preneo je Index.

"Teško da ja mogu imati komentar na nešto što je posao policije i državnog tužilaštva. Juče je bio uviđaj... utvrđena je dinamika onoga što se događalo u ovoj fazi i policija je podnela krivičnu prijavu", naveo je Božinović na Interliberu.

Na pitanje novinara kada će biti poznat toksikološki nalaz, Božinović je odgovorio da će to biti sastavni deo spisa i da će to prvi znati državno tužilaštvo i policija.

"Postoje situacije u kojima, ako hoćete i zbog aktera koji su u to umešani, uviđaj preuzima županijsko državno tužilaštvo, a to je bio slučaj i juče, s obzirom na to da se radi o ministru u vladi. Prema tome, oni su vlasnici informacija", rekao je Božinović.

Smenjeni ministar odbrane Mario Banožić izazvao je u subotu ujutru saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake. Banožić je prvo primljen u vinkovačku bolnicu, a potom je prebačen u KBC Osijek.  Na intenzivnoj je nezi i ima povrede mozga, grudi i ekstremiteta, ali nije životno ugrožen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa