Region

Poljoprivrednici u Hrvatskoj u protestu blokirali granični prelaz Županja - Orašje prema BiH

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2023

-

12:56

Poljoprivrednici u Hrvatskoj u protestu blokirali granični prelaz Županja - Orašje prema BiH
Traktor - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poljoprivrednici Vukovarsko-sremske županije blokirali su danas put koji vodi prema graničnom prelazu s BiH Županja – Orašje iz nezadovoljstva načinom i merama kojima se Hrvatska bori protiv afričke svinjske kuge.

Predvođeni šefom Štaba za odbranu hrvatskog sela Tomislavom Pokrovcem i nedavno osnovanim Sindikatom zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, sa 30-ak traktora su blokirali put ispred gradničnog prelaza i zaustavili saobraćaj.

Pokrovac je ranije najavio da će biti blokirani i putevi u drugim delovima istočne Hrvatske, tačnije onaj koji vodi prema graničnom prelazu sa Srbijom, Tovarnik – Šid, zatim kod naplatnih rampi kod Nove Gradiške, u Slavonskom Šamcu, kao i u Potnjanima.

"Nećemo se povući dok se ne ispune naši zahtevi, a to je hitan prekid eutanazije zdravih svinja, da se omogući trgovina zdravih svinja i da se dozvole svinjokolji", rekao je Pokrovac, piše zagrebački Jutarnji list.

Blokada granica i puteva odgovor je poljoprivrednika na izjave ministarke poljoprivrede Marije Vučković, da njihovi zahtevi ne mogu biti ispunjeni, jer se, kako je navela, moraju poštovati propisi.

Ona je rekla i da je protest ispolitizovan zato što su tokom jučerašnjeg dana protest podržali neki poslanici u saboru iz reda opozicije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa