Region

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku - poseban blagoslov

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2023

-

22:46

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku - poseban blagoslov
Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku - poseban blagoslov - Copyright Tanjug/SRNA/Aleksandra Jaković

veličina teksta

Aa Aa

Dolazak u Republiku Srpske i BiH je poseban blagoslov i posebna radost, jer retko gde nailazimo na jednostavan i otvoren odnos ljubavi i vere, izjavio je patrijarh srpski Porfirije, nakon sastanka sa načelnikom opštine Foča Milanom Vukadinovićem. On je istakao da je poseban blagoslov to što je u danas u Foči, prenela je RTRS.

"Razlog je osvećenje Svetosavskog hrama. To je najbolja poruka i znak koji pokazaju čemu treba da služi hram. Hram je mesto mira", poručio je patrijarh Porfirije.

On je naveo da će sutra u Foči biti mnogo naroda.

"Zajedno ćemo se moliti za razumevanje i mir", istakao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh Porfirije u Hramu Svetog Save u Foči služio doksologiju

Patrijarh Porfirije služio je u Hramu Svetog Save u Foči svečani čin doksologije sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, arhijerejima, sveštenstvom i vernim narodom. Mitropolit dabrobosanski Hriszostom rekao je da je u Foči svetosavlje način življenja i postojanja, prenela je RTRS.

"Ovaj velelepni hram je svedok toga. Podigosmo ga u Slavu Božju, a u spomen na našeg Svetog oca Savu. Međutim, ovo je spomen hram za sve one koji su bili, koji jesu i koji će biti ovdje u Foči i u našoj mitropoliji", poručio je mitropolit.

Patrijarh Porfirije istakao je da srpski narod ima blagoslov Svetog Save.

"Gde god se srećemo imamo blagoslov Svetog Save, svetih iz našeg roda, ali moram da kažem i nemojte mi zameriti zbog toga, kada dolazimo ili kada ja dolazim u ove krajeve osećam se da sam u svom domu, da sam među svojima ", poručio je patrijarh.

Patrijarh Porifirije i mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa više vladika danas su razgovarali sa načelnikom opštine Foča, a obišli su i Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetog Vasilija Ostroškog.

Komentari (0)

Evropa