Region

Završena obdukcija devojčice ubijene u Skoplju, prvoosumnjičenom određen pritvor u odsustvu

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

08:47

Završena obdukcija devojčice ubijene u Skoplju, prvoosumnjičenom određen pritvor u odsustvu
Završena obdukcija devojčice ubijene u Skoplju, prvoosumnjičenom određen pritvor u odsustvu - Copyright AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Obdukcija tela 14-godišnje Vanje Đorđevske, čije je telo nakon sedmodnevne potrage pronađeno u nedelju, završena je u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju i telo je predato porodici, prenosi portal MKD.mk pozivajući se na neimenovane izvore.

Analize nakon obdukcije, trebalo bi da pokažu uzroke nasilne smrti, vreme kada je devojčica umrla, a kada bude u potpunosti završena biće sačinjen obdukcioni nalaz sa svim kompletnim podacima i analizama i nakon toga biće predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Skoplju.

Krivični sud Severne Makedonije odredio je sinoć zadržavanje do 48 sati ocu ubijene devojčice, ''kako ne bi pobegao ili ometao istragu'', preneo je skopski portal Plusinfo.

Od ranije su u pritvoru zbog ta dva slučaja V.M., V.K. i B.V., dok je prvoosumnjičeni Lj.P. u bekstvu i van zemlje i za njim je raspisana međunaropdna poternica. 

Krivični sud je, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju, doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv prvoosumnjičenog Lj.P. koji se navodi kao organizator i izvršilac ubistava.

Istraga je naređena zbog krivičnih dela kidnapovanje i ubistvo. Motiv otmice i ubistva devojčice je, navodno, novac koji je Vanjina majka dobila od prodaje stana. Telo devojčice nađeno je u nedelju, a za devojčicom se tragalo od 27. novembra.Vanja je odvedena u atar sela Brazda, gde je ubijena samo dva sata nakon otmice. 

Ona je, prema rečima nadležnih, ubijena na brutalan način tako što je vezana upucana iz pištolja, a potom zakopana. Kada je reč o ubistvu 76-godišnjeg muškarca iz Velesa, Tužilaštvo tvrdi da je on ''kolateralna žrtva''.

Prvoosumnjičenom za otmicu i ubistvo Vanje određen pritvor u odsustvu

Lj.P. prvoosumnjičeni za otmicu i ubistvo 14-godišnje V.Đ., biće pritvoren odmah po hapšenju, odlučio je Osnovni krivični sud u Skoplju na predlog Tužilaštva RSM.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je, po hitnom postupku, donelo naredbu o sprovođenju krivične istrage protiv prvoosumnjičenog Lj.P. podnelo predlog za određivanje mere pritvora.

"Za osumnjičenog koji je u bekstvu, po hitnom postupku, izdata je naredba za sprovođenje istrage za krivična dela – otmicu i ubistvo u skladu sa članovima Krivičnog zakonika. Javni tužilac podneo je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje predlog za određivanje mere pritvora osumnjičenom. Sud je prihvatio predlog i doneo rešenje kojim će se mera pritvora početi sa primenom odmah po otkrivanju i lišenju slobode", saopšteno je iz Tužilaštvo.

Za njiim je u međuvremenu raspisana međunarodna poternica, koja je objavljena na sajtu makedonskog MUP. Informaciju da se on nalazi u Bugarskoj, saopštili su juče na konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova RSM Oliver Spasovski i javni tužilac Gavrilo Bubevski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa