Region

Skoplje od Turske traži da osumnjičenog za ubistvo devojčice zadrži u pritvoru do izručenja

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2023

-

13:49

Skoplje od Turske traži da osumnjičenog za ubistvo devojčice zadrži u pritvoru do izručenja
Skoplje od Turske traži da osumnjičenog za ubistvo devojčice zadrži u pritvoru do izručenja - Copyright Prinstscreen YouTube/Телма ТВ / Telma TV

veličina teksta

Aa Aa

Makedonsko Ministarstvo pravde zatražilo je od nadležnih turskih organa da prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo Ljupčo Palevski bude zadržan u pritvoru do okončanja postupka o izručenju.

On je osumnjičen za otmicu i ubistvo Vanje Đorđevske (14) iz Skoplja, kao i za ubistvo Pančeta Žeževskog (74).

U saopštenju Ministarstva pravde se navodi da očekuju da Turska odmah postupi po njihovom zahtevu za izručenje.

"Ministarstvo pravde pokrenulo je ekstradicioni postupak i od institucija prikuplja svu dokumentaciju koja je potrebna za njegovu realizaciju. Ostvareni su kontakti sa JORSM-om i OJO Skoplje kako bi se uredno kompletirali dosijei o tome kako bi Ministarstvo pravde moglo da postupi. Koordiniramo sa svim nadležnim institucijama da odmah delujemo i nećemo čekati da istekne rok od 40 dana za podnošenje zahteva za ekstradiciju", saopšteno je iz makedonskog Ministarstva pravde.

Ljupčo Palevski Palčo uhapšen je juče u Turskoj, saopštili su nadležni organi RSM.

Podsetimo, on je sinoć priveden na aerodromu u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica, prenosi portal "A1on".  

"Makedonija ovih dana živi u dubokoj žalosti, kreator, planer, glavni koordinator i neposredni izvršilac ovih zločina je uhvaćen i lišen slobode u Turskoj", rekao je kasno sinoć ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Makedonski ministar je dodao da je osumnjičeni odveden u Srbiju, da je odseo u hotelu, i da ga je sutradan preuzela druga osoba iz Skoplja. 

Mvr

 

"Preko graničnog prelaza Gradina ušao je u Bugarsku, prevezen je preko Bugarske i ušao u Tursku. Tamo odlazi u grad Balikesir odakle nam stiže poruka da se sprema taksijem za Istanbul. A kasnije popodne uhapsile su ga kolege iz turske policije", rekao je Spasovski.

Na gradskom groblju u Butelu juče je sahranjena je 14-godišnja Vanja, javila je skopska tv Kanal5. Prethodno je u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju završena obdukcija tela devojčice i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa.

Izveštaji sa rezultatima još nisu dostavljeni tužilaštvu. Oni bi trebalo da kažu tačan uzrok i vreme nasilne smrti. 

Tela Vanje i Panča pronađena su u okolini Skoplja i Velesa. Prethodno su policiji prijavljen njihov nestanak. Kako navode iz MUP-a i Tužilaštva, njih dvoje nisu u srodstvu, ali se za njihovu otmicu i ubistvo sumnjiče ista lica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa