Region

Ljupčo Palevski Palčo uhapšen u Turskoj: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske preko Srbije pobegao u Bugarsku

Komentari

Autor: Euronews

05/12/2023

-

21:41

Ljupčo Palevski Palčo uhapšen u Turskoj: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske preko Srbije pobegao u Bugarsku
Ljupčo Palevski Palčo uhapšen u Turskoj: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske preko Srbije pobegao u Bugarsku - Copyright Prinstscreen YouTube/Телма ТВ / Telma TV

veličina teksta

Aa Aa

Ljupčo Palevski Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja, kao i za ubistvo Pančeta Žeževskog, uhvaćen je danas, javlja portal "Skopje1".

On je priveden na aerodromu u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica, prenosi portal "A1on".  

"Makedonija ovih dana živi u dubokoj žalosti, kreator, planer, glavni koordinator i neposredni izvršilac ovih zločina je uhvaćen i lišen slobode u Turskoj", rekao je kasno večeras ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

On je dodao da je osumnjičeni odveden u Srbiju, gde je odseo u hotelu, a sutradan ga je preuzela druga osoba iz Skoplja.

"Preko graničnog prelaza Gradina ušao je u Bugarsku, prevezen je preko Bugarske i ušao u Tursku. Tamo odlazi u grad Balikesir odakle nam stiže poruka da se sprema taksijem za Istanbul. A kasnije popodne uhapsile su ga kolege iz turske policije", rekao je Spasovski.

Dodao je da se Palevski trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru i da se čeka okončanje procedure nakon koje će biti isporučen Severnoj Makedoniji.

On je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo krivičnu prijavu na 100 strana koja sadrži dokaze o umešanosti uhapšenih osoba.

"Krivična prijava obuhvata pet osoba, od kojih se jedna tereti za otmicu i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu i jedna za pomaganje u otmici", rekao je Spasovski na konferenciji za medije i dodao da je sada slučaj u nadležnosti javnog tužilaštva.

On je zahvalio Turskoj, Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj na pomoći tokom potrage za Palevskim.

Spasovski je novinarima pokazao i potvrdu o hapšenju Palevskog, koju su dobili od kolega iz turskog Interpola.

"Očekujem da se postupak ekstradicije završi što je brže moguće", rekao je on.

Podsećamo, četiri osumnjičena za navedeni zločin dovedeni su večeras u Krivični sud, dok je među njima i Vanjin otac, Aleksandar.

Kako navode iz tužilaštva, on je osumnjičen da je davao informacije o kretanju svoje ćerke i otkrio je otmičarima kada će Vanja biti sama i kada će izaći iz kuće, prenosi portal "Skopje1".

Gorčevski je u ponedeljak dao izjavu u policijskoj stanici gde je negirao krivicu.

Mvr

 

Ranije danas na gradskom groblju u Butelu sahranjena je 14-godišnja Vanja, javila je skopska tv Kanal5.

Prethodno je u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju završena obdukcija tela devojčice i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa.

Izveštaji sa rezultatima još nisu dostavljeni tužilaštvu. Oni bi trebalo da kažu tačan uzrok i vreme nasilne smrti.

Tela Vanje i Panča pronađena su u okolini Skoplja i Velesa. Prethodno su policiji prijavljen njihov nestanak. Kako navode iz MUP-a i Tužilaštva, njih dvoje nisu u srodstvu, ali se za njihovu otmicu i ubistvo sumnjiče ista lica.

Komentari (0)

Evropa