Region

Tragičan kraj potrage u Severnoj Makedoniji: Pronađeno telo devojčice (14) koja je nestala 27. novembra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/12/2023

-

21:49

Tragičan kraj potrage u Severnoj Makedoniji: Pronađeno telo devojčice (14) koja je nestala 27. novembra
Tragičan kraj potrage u Severnoj Makedoniji: Pronađeno telo devojčice (14) koja je nestala 27. novembra - Copyright AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Policija Severne Makedonije saopštila je da je u okolini Skoplja pronađeno telo Vanje G. (14) koja je nestala 27. novembra. 

Počinioci ovog stravičnog zločina koji je šokirao zemlju, smatraju tužioci, pokušavali su da iznude novac od porodice.

Kako navode iz MUP-a, motiv je lični interes. Devojčica je nestala 27. novembra kada je krenula u školu. Prema navodima policije, ona je odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana.

Kako je navelo tužilaštvo, danas je pronađeno i telo 74-ogodišnjeg P. Ž. kod Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra.

Četiri osobe su uhapšene, a veruje se da je jedan osumnjičeni van zemlje. Tužioci su zatražili određivanje pritvora za trojicu osumnjičenih, a četvrti će danas biti saslušan.

Ubijena nekoliko sati posle otimice

Devojčica je u ponedeljak ujutru, dok je išla u osnovnu školu, oteta kod ulaza u njen dom. Policija je saopštila da je ubijena samo nekoliko sati kasnije.

Jedina dodatna informacija koju je policija danas otkrila je da su počinioci etnički Makedonci, prenosi Plusinfo.

Iz državnog tužilaštva navode da je pronađeno izgorelo vozilo marke "sitroen", a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koja će, nakon kompletne dokumentacije, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Tela pronađena na dve lokacije

Javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dve lokacije na kojima su pronađena tela nestalih.

"Izdati su nalozi za obdukciju tela žrtava. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i veštačenje svih tragova i dokaza sa obe lokacije", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, nakon izvršenih dokaza i naloženih veštačenja, tužilaštvo će protiv svih osumnjičenih pokrenuti odgovarajuće postupke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa