Život

Pronađena oteta devojčica iz Njujorka: Otmičara odali otisci prstiju na pismu za otkup

Komentari

Autor: BBC

03/10/2023

-

20:19

Pronađena oteta devojčica iz Njujorka: Otmičara odali otisci prstiju na pismu za otkup
Šarlot Sena - Copyright Tanjug AP/Family photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nestala devojčica pronađena je na i na sigurnom je, nakon što je policija pronašla otmičara po otiscima prstiju na poruci u kojoj je tražio otkup.

Šarlot Sena (9) nestala je u subotu dok se vozila biciklom u državi Njujork. Pokrenuta je ogromna 48-satnA potragu u koju se uključilo više stotina ljudi. Nešto kasnije, u porodičnu kuću je dostavljen zahtev za otkup na kome su policijski stručnjaci pronašli otiske prstiju otmičara. Policija je uspela da ga identifikuje, pošto ga je pronašla u bazi podataka vezanoj za vožnju u pijanom stanju još 1999. godine.

On je lociran na imanju u vlasništvu njegove majke i uhapšen.

"Posle pružanja otpora, osumnjičeni je priveden, a devojčica je pronađena u ormanu", rekla je  guvernerka Njujorka Keti Hočul na konferenciji za medije, prenosi BBC.

Guvernerka je identifikovala osumnjičenog kao Krega Nelsona Rosa mlađeg (47) i rekla da se on još uvek nalazi na ispitivanju.

Tanjug AP/Saratoga County Sheriff's Office via AP

 

Policija je saopštila da istraga i dalje nije završena.

Šarlotina porodica bila je na kampovanju kada je devojčica nestala u subotu u šumovitoj oblasti Državnog parka Moro Lejka, popularnog izletišta na oko 70 kilometara severno od Olbenija. To je  „najgora noćna mora svakog roditelja“, rekla je guvernerka Hočul, dodajući da je tokom potere primala uznemiravajuće telefonske pozive iz cele zemlje. 

Nakon Šarlotinog nestanka, poruka sa zahtevom za otkup bačena je u poštansko sanduče njene porodične kuće u ponedeljak u ranim prepodnevnim časovima. Policija koja je nadgledala zgradu prikupila je i identifikovala otiske prstiju. Istraga je dodatno potpomognuta podacima o mobilnim telefonima i evidenciji posetilaca parka, rekla je guvernerka Hočul za CNN.  

"Molimo vas da nađete jednu bistru devojčicu koja voli da se igra napolju.."

Šarlot je sigurno doživela "ogromnu" traumu, komentariše Kalahan Volš iz Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu decu u izjavi za američki CBS.

Policija je saopštila da je u potragu za nestalom devojčicom bilo uključeno 400 pripadnika specijalne službe za spasavanje i sprovođenje zakona, a među njima su bili i pripadnici FBI zajedno sa dobrovoljnim vatrogasnim odeljenjima i privatnim detektivima. 

Objavljujući "specijalno upozorenje" za nestalo dete, roditelji i policija su zatražili pomoć javnosti u lociranju "bistre devojčice avanturističkog duha koja voli da se igra napolju"

Šarlotina tetka je zatražila informacije putem TikToka, a čovek koji je poznavao porodicu rekao je za Njujork Tajms da je bio šokiran vešću i dodao da su članovi porodice Sena „divni, divni ljudi“.

Operacija potrage odvijala se u krugu od skoro 80 ​​kilometara, saopštila je policija.

Park je zatvoren jer je vojska postavila  kontrolne punktove i navodno pretresala neke   automobile.  FBI je takođe pomagao u slučaju, rekla je guvernerka Hočul.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin