Fokus

Policija pretražuje branu u Portugalu u potrazi za telom devojčice Medlin Meken

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2023

-

18:45

Policija pretražuje branu u Portugalu u potrazi za telom devojčice Medlin Meken
Policija pretražuje branu u Portugalu u potrazi za telom devojčice Medlin Meken - Copyright EPA-EFE/LUIS FORRA

veličina teksta

Aa Aa

Portugalska policija koja istražuje nestanak trogodišnje Britanke Medlin MekKan 2007. godine, izvršiće pretragu kod brane Arade, 50 kilometara od mesta gde je devojčica nestala u Praja da Luz pre 16 godina.

Kako su javili lokalni mediji, potragu, koja će početi sutra, zatražila je nemačka policija, pošto je to područje posetio nezvanično osumnjičeni za njen nestanak Kristijan Brukner (45).

Portugalski tužioci 2022. godine proglasili su Bruknera formalnim osumnjičenim, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

EPA-EFE/LUIS FORRA

 

 

Područje dugačko više od dva kilometra blokirano je danas nešto posle podneva. Nemačka policija nije zvanično potvrdila potragu, ali je navela da su informacije tačne, a očekuje se da će sutra objaviti saopštenje.

Na udaljenom rezervoaru u Algarveu, mestu udaljenom 50 kilometara od mesta gde je Madlen nestala, uočeno je prisustvo policije.

Kako se navodi, i detektivi Skotland Jarda su otputovali u to područje, radi nadgledanja potrage.

Očekuje se da će potraga trajati najmanje dva dana i duže ako bude pronađeno nešto relevantno.

Biće to prva velika operacija te vrste od juna 2014. godine, kada je britanskoj policiji data dozvola da pretražuje Praja da Luz, uz pomoć pasa treniranih za pronalaženje tela.

Trogodišnja Medlin iz Rotlija u Lesterširu bila je na odmoru sa porodicom u odmaralištu Oušn klub u Praja da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. maja 2007.godine.

profimedia

 

 

Ranije ovog meseca, porodica Meken, koja nikad nije odustala od potrage za devojčicom, održala je bdenje povodom 16 godina od njenog nestanka.

Brukner, osuđeni seksualni prestupnik, trenutno služi sedmogodišnju kaznu zbog silovanja koje je počinio 2005. godine u Portugalu.

Nemački državljanin je živeo u blizini letovališta Praja da Luz kada je porodica Meken bila na odmoru. Brukner nikada nije optužen za Madlenin nestanak i negirao je bilo kakvu umešanost u taj zločin. 

Komentari (0)

Svet