Evropa

Nemački sud odbacio optužbe protiv glavnog osumnjičenog u slučaju male Medlin Meken

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2023

-

15:51

Nemački sud odbacio optužbe protiv glavnog osumnjičenog u slučaju male Medlin Meken
Medlin Meken - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sud u nemačkom gradu Braunšvajgu odbacio je optužbe za silovanje i seksualne prestupe protiv Kristijana Bruknera, koji je bio identifikovan kao zvanični osumnjičeni u slučaju Medlin Meken, saopštio je njegov advokat.

Odluka suda znači da pravne vlasti u Braunšvajgu nemaju nadležnost nad slučajem "Medi", Britanke koja je nestala u Portugalu 2007. kada je imala tri godine, rekao je advokat Fridrih Fulšer, prenosi Rojters.

Brukner je prošle godine optužen za tri dela teškog silovanja i dva dela seksualnog zlostavljanja dece u Portugalu, u periodu od decembra 2000. do juna 2017.

Optužbe nisu bile direktno povezane sa slučajem ''Medi'', ali pošto ih je odbacio i opozvao nalog, više se nije moglo očekivati da sud razmatra ni taj slučaj.

Brukner, osuđeni zlostavljač dece i trgovac drogom, koji se nalazi iza rešetaka u Nemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene u istoj oblasti regije Algarve u Portugalu odakle je Medlen nestala, zvanično je identifikovan kao osumnjičeni slučaju ''Medi'' prošle godine.

Nemačka policija je u junu 2020. saopštila da se pretpostavlja da je Medlin mrtva i da je za to verovatno odgovoran Brukner.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa