Region

Vlada Republike Srpske Skupštini uputila predlog zakona o neprimenjivanju Inckove odluke

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2021

-

12:26

Vlada Republike Srpske Skupštini uputila predlog zakona o neprimenjivanju Inckove odluke
Vlada Republike Srpske - Copyright Vlada Republike Srpske

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Republike Srpske je na danas održanoj sednici utvrdila Mišljenje na Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, po hitnom postupku. O ovom aktu Skupština bi trebalo da se izjasni na sutrašnjoj sednici.


"Vlada Republike Srpske smatra da je Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru", stoji u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske, prenela je RTRS.

U saopštenju se navodi da je Vlada Republike Srpske danas utvrdila i Mišljenje na Predlog zakona o neprimenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, po hitnom postupku.

"Vlada Republike Srpske smatra da je Predlog zakona o neprimenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru", istaknuto je u saopštenju sa sednice Vlade RS.

Sednica Saveta ministara BiH koja je bila zakazana za ranije danas odložena je po nalogu predsedavajućeg Zorana Tegeltije.

Na internet stranici Saveta je navedeno da će informacija o novom terminu održavanja sednice biti blagovremeno objavljena.

Lideri političkih partija iz Republike Srpske odlučili su da predstavnici RS u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne učestvuju u donošenju odluka, u znak protesta zbog odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Preporuka za vas

Odloženo suđenje u BiH, advokati tvrde da zbog Inckovih izmena zakona ne znaju šta smeju da ne dođe do samooptuživanja

Komentari (0)

Evropa