Region

"Doveli smo ih do pred sam gol": Plenković, Rute i Fon der Lajen putuju u Sarajevo da bi podstakli evrointegracije

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2023

-

19:37

"Doveli smo ih do pred sam gol": Plenković, Rute i Fon der Lajen putuju u Sarajevo da bi podstakli evrointegracije
Vlada Kantona Sarajevo - Copyright Vlada Kantona Sarajevo

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski premijer Andrej Plenković i njegov holandski kolega Mark Rute, ali i predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen posetiće Sarajevo u predstojećim nedeljama kako bi podstakli vođstvo Bosne i Hercegovine da preduzmu dodatne korake sa ciljem otvaranja pristupnih pregovora u martu sledeće godine.

"Zajedno s predsednicom Komisije i holandskim premijerom otići ćemo u Sarajevo da ih podržimo da učine te konačne napore koji su preostali do odluke o otvaranju pregovora", rekao je Plenković posle završetka samita EU.

Čelnici država članica u četvrtak su odlučili da otvore pregovore s Ukrajinom i Moldavijom, a Komisiju su zadužili da u martu izradi novi izveštaj o napretku Sarajeva kako bi se na samitu EU mogla doneti odluka o otvaranju pregovora.

"Doveli smo ih do pred sam gol, sada treba napraviti još dva dodavanja i zabiti gol i nakon toga se otvaraju pregovori što je u strateškom interesu Hrvatske i svih nas koji godinama radimo na tome da BiH uhvati korak s ostalim zemaljama", rekao je Plenković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa