Region

Pendarovski: Nema logike u poslednjim odlukama EU jer je zaobiđen Zapadni Balkan

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2023

-

21:48

Pendarovski: Nema logike u poslednjim odlukama EU jer je zaobiđen Zapadni Balkan
Pendarovski: Nema logike u poslednjim odlukama EU jer je zaobiđen Zapadni Balkan - Copyright Prinskrin/Youtube/Претседател на Република Северна Македонија

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas u godišnjem obraćanju parlamentu da nema logike u poslednjim odlukama EU u kojima je praktično zaobiđen region Zapadnog Balkana.

Pendarovski je istakao da Severna Makedonija mora da ostane na evropskom putu, bez obzira na to ko će voditi vladu posle izbora u maju sledeće godine. 

Pendarovski je rekao da Severna Makedonija odlaganjem ustavnih promena propušta još jednu priliku koja je može koštati još najmanje deceniju van evropskih integracija, a da bi to značilo manji ekonomski napredak, lošiji standard za građane i veće iseljavanje, prenela je MRT.

"Evo, želim sledećem parlamentu da kažem ono što sam već nekoliko puta javno predlagao - odmah posle izbora treba da izvršimo smenu sudija i tužilaca, ali prvo nas, političara. A za svakoga, za koga ne postoji logično objašnjenje kako je sa državnom platom postao milioner, treba odmah da usledi ne samo ostavka, već i krivični postupak", naglasio je Pendarovski. 

Prema njegovim rečima, kroz tragediju male Vanje i njene porodice "isplivala je patologija makedonske tranzicije, ambijenta koji je stvaran u protekle 32 godine".

Pendarovski je istakao da svi, a posebno političari, treba da osuđuju propagiranje međunacionalne mržnje, netolerancije, agresivnih ideologija i govora mržnje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa