Region

Knežević: Da nije bilo Lajčaka i Lipke referendum u Crnoj Gori nikada ne bi bio priznat

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

16:46

Knežević: Da nije bilo Lajčaka i Lipke referendum u Crnoj Gori nikada ne bi bio priznat
Knežević: Da nije bilo Lajčaka i Lipke referendum u Crnoj Gori nikada ne bi bio priznat - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske narodne partije, poslanik koalicije ZBCG Milan Knežević poručio je danas u parlamentu da poštuje činjenicu da je Crna Gora nezavisna država, ali poziva da se ne targetiraju kao građani drugog reda oni koji su na referendumu glasali za zajedničku državu sa Srbijom.

"Ne mislim da sam manje vredan od vas koji ste glasali za nezavisnu Crnu Goru. A ako želite mogu vam pokloniti knjigu od 1.500 strana koja dokazuje malverzacije. Što se tiče obrazovnog sistema, nemojte da vas podsaćam ko je sve bio ministar prosvete", rekao je Knežević u skupštinskoj polemici sa poslanikom opozicione DPS Nerminom Abdićem.

"Ne vidim da ste vi nešto posebniji od nas koji smo glasali za zajedničku državu. Zapretili ste da ovaj ili onaj ne bi radio ako ima različit odnos prema referendumu od DPS-a. Ja sam glasao za zajedničku državu a referendum je bio pokraden. Da vam nije bilo Lajčaka i Lipke, nikad vam se onaj referendum ne bi proglasio", kazao je Knežević.

Knežević je istakao i da je srpski jezik većinski u Crnoj Gori.

"Onda su neki krenuli u lingvistički inžinjering i sad imamo dva fakulteta. Ovaj ima 30 grafema ovaj 32. Ako bih ja hteo da karikiram, to je jezik koji se najlakše uči na Cetinju gde imaju da nauče samo dva slova. To je uradio vaš obrazovni sistem. Sad se otvara ova priča kada mi insistiramo o dopuni Ustava. Uz crnogorski kao službeni treba da bude i službeni srpski. Da ne govorim o onome što su izjavljivali predstavnici DPS-a da će nas slati na traktore, da su Srbi okupatori koji su uništili Crnu Goru. E ne možemo se tako miriti", naveo je Knežević, preneo je podgorički portal Borba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa