Region

Služen parastos za 158 Srba ubijenih u Kravici: Tom prilikom je osveštan spomen-kompleks za regiju Birač

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2024

-

16:15

Služen parastos za 158 Srba ubijenih u Kravici: Tom prilikom je osveštan spomen-kompleks za regiju Birač
Služen parastos za 158 Srba ubijenih u Kravici: Tom prilikom je osveštan spomen-kompleks za regiju Birač - Copyright Prinskrin/Youtube/BN TV

veličina teksta

Aa Aa

U bratunačkom selu Kravica služen je parastos za 158 Srba iz ovog mesta i susednih zaselaka stradalih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, od kojih su njih 49 ubile muslimanske snage iz Srebrenice na Božić 1993. godine.

Položeno je cveće na spomen-krst u Kravici za 3.267 poginulih srpskih civila i boraca iz srednjeg Podrinja i Birča.

Osveštan je i obnovljeni spomen-kompleks za regiju Birač u šta je uloženo 100.000 KM. Osveštanju spomenika i parastosu prisustvovao je premijer Radovan Višković.

"BiH je zemlja apsurda i klasičan falsifikat, što potvrđuje i činjenica da niko 31 godinu nakon zločina u Kravici nije odgovarao za zločine nad Srbima", rekao je danas zamenik predsedavajućeg Saveta ministara Staša Košarac.

Prema njegovim rečima, Bošnjaci se u pravilu koriste falsifikatima kako bi se prikazali kao jedine žrtve rata, a kada predstavnici iz Republike Srpske kažu da nisu zadovoljni pravosudnim institucijama u BiH, onda se javljaju pritisci na institucije Srpske.

Košarac je naglasio da će predstavnici Republike Srpske i dalje biti uporni, okupljeni oko srpskog naroda, vrednosti i ustavnog kapaciteta, te da će uvek imati univerzalni pristup prema svakom zločinu.

Predsednik Milorad Dodik je naglasio da ni 31 godinu nakon velikog stradanja nema imena ubica i zločinaca, te da to potvrđuje kakva se politika vodi protiv Srba i Republike Srpske i kako se na podmukao način falsifikuje istorija.

Komentari (0)

Evropa