Region

Predsednik Skupštine Republike Srpske sazvao sastanak lidera parlamentarnih stranaka o izbornom zakonu

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2024

-

19:01

Predsednik Skupštine Republike Srpske sazvao sastanak lidera parlamentarnih stranaka o izbornom zakonu
Nenad Stevandić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sazvao je za sutra u Banjaluci sastanak lidera parlamentarnih stranaka sa sedištem u RS o izbornom zakonu RS.

Sastanak će biti održan u prostorijama parlamenta RS, najavljeno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Stevandić je izjavio ranije za Srnu da je neophodno odgovorno razgovarati o načinu na koji bi se Srpska zaštitila sopstvenim izbornim zakonom i sama sprovodila izbore za skupštine opština i gradova, kao i za predsednika Republike i poslanike Narodne skupštine, dodajući da za to postoji ustavni osnov.

"Reč je o nečemu što nije izbrisano iz Ustava Republike Srpske, o nečemu što bi trebalo da bude potpuno normalno, a ne povod za bespotrebne medijske napade na rukovodstvo Srpske", napomenuo je Stevandić, prenose Nezavisne novine.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da je Srpska odlučna da kreira novi izborni zakon koji je u skladu sa ustavima Srpske i BiH i koji ne bi zadirao u izbor članova Predsedništva BiH i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon radno-konsultativnog sastanka sa predsednicima koalicionih stranaka i šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini održanog protekle sedmice, Dodik je rekao da će ovo zakonsko rešenje biti upućeno po hitnom postupku u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa