Region

Policajac obljubio devojčicu u Crnoj Gori: Osumnjičenom određeno zadržavanje, prijavu podnele kolege

Komentari

Autor: RTCG

15/01/2024

-

21:22

Policajac obljubio devojčicu u Crnoj Gori: Osumnjičenom određeno zadržavanje, prijavu podnele kolege
Policajac obljubio devojčicu u Crnoj Gori: Osumnjičenom određeno zadržavanje, prijavu podnele kolege - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tužilac Višeg tužilaštva u Bijelom Polju, nakon saslušanja odredio je zadržavanje od 72 časa osumnjičenom D.L., zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu djeteta. Za TVCG njegov advokata kazao je da je D.L. negirao izvršenje krivičnog dela, ali je u daljem postupku odlučio da se brani ćutanjem.

Pred tužiteljku bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva Ljubicu Caković izveden je službenik uprave policije koji je uhapšen zbog sumnje da je juče u svom stanu u jednoj od opština na severu pokušao da obljubi 13-godišnju devojčicu.

D.L. je više puta saslušavan u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Na teret mu se stavlja krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnicom.

Nakon saslušanja državna tužiteljka odredila je zadržavanje osumnjičenom od 72 sata.

"Negirao je izvršenje navedenog krivičnog dela, ali je u daljem toku postupka odlučio da se brani ćutanjem", kazao je za TVCG Petar Pavićević, advokat osumnjičenog.

Uhapšen nakon prijave kolega

Osumnjičeni D.L. iskoristio je zakonsko pravo da u ovoj fazi postupka ne iznosi odbranu.

Policajac je, kako je saopšteno iz Uprave policije, uhapšen nakon prijave koju su podnele njegove kolege.

Kako je nezvanično potvrđeno za TVCG u tužilaštvu, D.L. je pozvao devojčicu da gleda utakmicu sa njegovom decom, nakon čega je, kako se sumnja, izvršio krivično delo.

Podsetimo, službenik Uprave polciije D.L. (54) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad 13-godišnjom devojčicom.

Kako se sumnja, krivično delo je počinio 14. januara u svom stanu.

"Policijski službenici su postupili po prijavi i preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti u saradnji sa postupajućim višim državnim tužiocem i lišili slobode D.L. zbog gore navedenog krivičnog dela, koje je, kako se sumnja, izvršio 14. januara u svom stanu", piše u saopštenju Uprave polcije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa