Region

Državljanin Srbije poginuo posle policijske potere u udesu u Hrvatskoj, prevozio 17 migranata

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2024

-

23:32

Državljanin Srbije poginuo posle policijske potere u udesu u Hrvatskoj, prevozio 17 migranata
Državljanin Srbije poginuo posle policijske potere u udesu u Hrvatskoj, prevozio 17 migranata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Državljanin Srbije star 26 godina poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Bratini kod Jastebarskog u Hrvatskoj, i to dok je bežao od policije vozilom kojim je prevozio 17 stranih državljana, saopštila je danas zagrebačka policija.

Iz policije je saopšteno da je u četvrtak uveče oko 21.30 u Velikoj Jamničkoj policijska patrola uočila vozilo stranih registarstkih tablica, za koji je naknadno utvrđeno da mu je istekla saobraćajna dozvola, i za koji su policajci posumnjali da prevozi nelegalne migrante, prenosi HRT.

Patrola je krenula da prati vozilo, ali ih je vozač uočio i nakon jedne krivine skrenuo je na makadamski a potom i na šumski put, na kojem je bilo blata, pa je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stablo.

Vozač je nakon udarca izašao iz vozila i, uprkos povredama, pokušao da beži kroz šumu, dok su policajci u vozilu zatekli 17 stranaca, pa su pozvali Hitnu pomoć koja ih je pregledala i utvrdila da su tri maloletne osobe i sedam punoletnih osoba lakše povređeni, dok je jedna osoba teže povređena i ona je zadržana na lečenju.

Policajci su pretragom terena, nedaleko mesta događaja, pronašli muškarca za kojeg se pretpostavlja da je upravljao vozilom i koji je, nakon što je naleteo na stablo i napustio vozilo, nedaleko od mesta događaja preminuo, kako su utvrdili službenici Hitne pomoći.

U saopštenju policije navodi se da su migranti naknadno priznali da im je namera bila da podnesu zahtev za međunarodnu zaštitu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa