Region

Radovan Višković: Imovina Srpske je crvena linija ispod koje se ne pregovara

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2024

-

10:10

Radovan Višković: Imovina Srpske je crvena linija ispod koje se ne pregovara
Radovan Višković - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je imovina crvena linija ispod koje se ne pregovara i da, ukoliko, kako je naveo, samozvani visoki predstavnik Kristijan Šmit nametne zakon o imovini, Republika Srpska mora ići u samostalnost.

"Ako nam oduzmete imovinu Republike Srpske mi nemamo više ovde šta da tražimo. Imovina Srpske je crvena linija ispod koje se ne pregovara", poručio je Višković, gostujući u emisiji Telering RTRS.

Višković je naveo da Srpska u tom momentu postaje država u punom kapacitetu i preuzima ingerencije države.

Dodao je da Srpska ima poljoprivredno zemljište, šume, vode, rudna bogatstva i u tome se, kako kaže, nalazi skrivena namera onih koji se "brinu" o državnoj imovini. Premijer Republike Srpske je istakao da Velika Britanija skoro sav svoj životni vek bitisanja i razvoja temeljila na tuđim resursima.

"Sva rudna bogatstva tamo negde oni su eksploatisali i od toga razvijali svoju zemlju", kazao je Višković. Sada se, dodao je, na hiljadama kilometara daleko od BiH pominje ta ista BiH kao nedovoljno istraženo područje, a pogovo se potencira, kako kaže, Republika Srpska.

"Neko se sada setio da se državna imovina u BiH posle 30 godina prenese na nivo zajedničkih institucija kako bi neko uz dramatično kršenje svih zakonskih propisa i ustava dalo na korištenje britanskoj kompaniji", rekao je Višković i kao primer naveo Vareš.

 

Komentari (0)

Evropa