Region

Uhapšeni članovi međunarodne kriminalne grupe u Severnoj Makedoniji

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2024

-

08:15

Uhapšeni članovi međunarodne kriminalne grupe u Severnoj Makedoniji
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski saopštio je da su uhapšeni članovi međunarodne kriminalne grupe, koja je prevozila kokain iz Latinske Amerike u zemlje Evrope i koja se sumnjiči za četiri ubistva i poručio da će biti raskrinkani njihovi saradnici iz bezbednosnih struktura.

Osnovnom javnom tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju biće podnete krivične prijave protiv 16 osoba koja se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, ubistva i ubistva u pokušaju, prenosi Plus info.

Spasovski je naglasio da je ovo možda jedna od najznačajnijih istraga koja, kako je naglasio, završava potpunu demontažu kriminalnih grupa koje deluju više od 30 godina na teritoriji Skoplja.

"Identifikovali smo osobe iz državnih institucija koje su prenele podatke, odnosno bile saradnici kriminalnih aktivnosti grupe. Ovo je početak čišćenja kriminalnih struktura u sistemu i jačanja poverenja među građanima. Bićete svedoci novih aktivnosti u narednom periodu, bićete iznenađeni imenima, ali pravda mora stići do svih“, naglasio je Spasovski.

On je naveo da su u Skoplju, Grčecu i Dučanđiku izvršeni masovni pretresi nakon kojih je uhapšeno sedam osoba, a za preostalih devetoro su raspisane poternice, od kojih je jedna osoba već lišena slobode u Španiji.

Grupa je organizovala je nabavku kokaina iz zemalja Južne Amerike, kao i njegov transfer u zemlje EU, a deo je bio namenjen tržištu droge u Severnoj Makedoniji. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa