Region

Spajić: Ogromna volja da se nađemo u EU postoji, Brisel vidi napredak Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

10:23

Spajić: Ogromna volja da se nađemo u EU postoji, Brisel vidi napredak Crne Gore
Spajić: Ogromna volja da se nađemo u EU postoji, Brisel vidi napredak Crne Gore - Copyright Tanjug/MEDIA BIRO

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Milojko Spajić ocenio je da je Međuvladina konferencija Crne Gore i EU jasno pokazala da, kako je naveo, u Briselu vide naš napredak.

"Ogromna volja da se nađemo u EU postoji, a trenutna dinamika reformi naš je auto-put do evropske porodice. Jasno je da su izuzetni rezultati 44. Vlade i Parlamenta probudili integracioni proces, a aktuelna geopolitička situacija otvorila novu šansu Crnoj Gori, koju ne smemo propustiti", napisao je Spajić na društvenoj mreži Iks.

Međuvladina konferencija Crne Gore i EU održana je juče u Briselu. Podsetimo, komesar za proširenje Evropske unije Oliver Varhelji izjavio je juče da Međuvladina konferencija sa Crnom Gorom oslikava zajedničke ambicije da se ostvari napredak u Crnoj Gori i da dođe do zatvaranja poglavlja u bliskoj budućnosti.

On je na konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka rekao da proširenje EU nije samo filozofski projekat, prenosi RTCG.

"Ukoliko postoji napredak od strane zemalja kandidatkinja, postoji i napredak od strane Evropske unije. Da se omogući prilika novoj vladi da objasni zemljama članicama kako planira da ubrza svoju putanju. Ovo je jedna konstrukcija koja CG vodi dalje procesu. Ono što smo čuli danas je više nego zajednička 'to do lista0 kako bi se ubrzanje desilo", istakao je Varhelji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa