Region

Dodik najavio kandidaturu za predsednika Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2024

-

15:35

Dodik najavio kandidaturu za predsednika Republike Srpske
Dodik najavio kandidaturu za predsednika Republike Srpske - Copyright Tanjug/SRNA/Danijela Danojlić

veličina teksta

Aa Aa

Republika Srpska želi prijateljske odnose sa svima, poručio je danas predsednik SNSD-a Milorad Dodik i najavio kandidaturu za sledeći mandat predsednika Srpske.

Dodik je rekao na sednici Glavnog odbora stranke u Srpcu da SNSD ima istorijsku odgovornost, kao i da se neće sklanjati pred raznim pretnjama.

"Sav život sam posvetio borbi za Republiku Srpsku. Na sudu sam završio zato što sam kao neposlušan. Neću otići odavde, ostaću ovde i spreman sam da se žrtvujem za Republiku Srpsku kao čovek i političar", poručio je Dodik, prenela je Srna.

On je istakao da se nikada više na ovim prostorima neće pojaviti partija koja je jaka kao SNSD, kao i da se ova stranka treba prilagoditi ljudima na terenu.

Dodik je rekao da je SNSD u proteklom periodu učinio sve da očuva dobru strukturu i da će nastaviti tako, uz dodatnu odgovornost.

"Ponosan sam što sam sve ove godine vaš predsednik. Ako Glavni odbor odluči, ja najavljujem kandidaturu i za sledeći mandat predsednika Republike", rekao je Dodik.

On je ukazao da je Srpska danas najmanje zadužena od drugih zemalja, da beleži najveći broj zaposlenih i ostvaruje domaći proizvod od 15 milijardi KM na godišnjem nivou.

"Srpska je najmanje zadužena na ovim prostorima i upravlja sa svojom javnom potrošnjom", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo Republike Srpske je donelo odluku o formiranju državne banke putem koje će se ostvarivati određeni interesi Srpske.

Mora se, kako kaže, ulagati više u investicije, ali da ne trpi budžetski okvir.

"Plate, penzije, sva socijalna davanja su isplaćena, završene isplate za druge stavke koje se odnose na udruženja roditelja sa više dece, studente", rekao je Dodik i dodao da je Srpska uspešno prevazišla pandemiju, kao i da nije pred bankrotom.

Na sednici GO SNSD-a, izabrani su potpredsednici i generalni sekretar, te presedništvo stranke.

Izabrano je i pet potpredsednika stranke, a to su: potpredednik zadužen za međunarodne odnose Željka Cvijanović, potpredsednik zadužen za saradnju sa institucijama Republike Srpske Radovan Višković, potpredsednik zadužen za saradnju sa institucijama na zajedničkom nivou Sanja Vulić, potpredsednik zadužen za saradnju sa lokalnim zajednicama i nevladinim organizacijama Miroslav Bojić, i potpredsednik zadužen za saradnju sa javnim preduzećima Luka Petrović.
 

Komentari (0)

Evropa