Region

Ministar odbrane Crne Gore: Spremni smo da unapredimo vojnu saradnju sa Srbijom kao sa "prijateljskom zemljom"

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2024

-

22:19

Ministar odbrane Crne Gore: Spremni smo da unapredimo vojnu saradnju sa Srbijom kao sa "prijateljskom zemljom"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora spremna je da unapredi vojnu saradnju sa Srbijom, pošto je regionalna saradnja jedan od prioriteta za Podgoricu, izjavio je danas ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović.

"Srbija nije članica NATO-a, ona ima neki svoj neutralni put. Mi poštujemo te odluke i zauzvrat očekujemo da se poštuju odluke Crne Gore", rekao je Krapović za RTS.

On je naglasio da sa njegove strane postoji "apsolutna spremnost" za produbljivanje i saradnju u više oblasti. 

"To su pre svega vojna medicina, ABHO i neke druge oblasti. I što se toga tiče Srbija kuca na otvorena vrata i postoji apsolutna spremnost", rekao je Krapović.

Naveo je da je, posle savezništva u NATO-u i puta ka Evropskoj uniji, za Crnu Goru treći prioritet regionalna saradnja "uključujući i odnose sa Srbijom kao prijateljskom zemljom''.

Krapović je ranije danas u Briselu učestvovao na sastanku ministara odbrane zemalja članica NATO-a, na kojem su glavne teme bile vojna pomoć za Ukrajinu i situacija na Zapadnom Balkanu.

Ministri zemalja NATO-a saglasili su se da je Zapadni balkan važan za Alijansu, koja podržava rešavanje nesuglasica dijalogom i istakli da je Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa