Region

Spajić o štrajku prosvetara: Mislim da smo došli do održivog rešenja - Sindikat traži pismenu potvrdu vlade

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2024

-

23:08

Spajić o štrajku prosvetara: Mislim da smo došli do održivog rešenja - Sindikat traži pismenu potvrdu vlade
Spajić o štrajku prosvetara: Mislim da smo došli do održivog rešenja - Sindikat traži pismenu potvrdu vlade - Copyright EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore i Sindikat prosvete večeras su dogovorili povećanje plata prosvetnim radnicima, saopštio je crnogorski premijer Milojko Spajić.

"Mislim da smo došli do rešenja koje je održivo i dobro za sve. To podrazumeva zakonsko, sistemsko rešenje", rekao je Spajić nakon sastanka u Sindikatu prosvete, prenose Vijesti.

On je naveo da su prosvetari prihvatili rešenje po kojem će do 1. jula povećanje iznositi 10 odsto. 

"Od početka školske godine povećanja će biti 17 odsto i to kumulativno", rekao je Spajić.

Sastanku su prisustvivali ministarka prosvete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, državni sekretar u tom resoru Dragan Bojović i ministar finansija Novica Vuković.

Božović: Prosvetari nastavljaju štrajk i sutra, čekamo pisanu potvrdu Vlade

Predsednik crnogorskog Sindikata prosvete Radomir Božović izjavio je da će prosvetni radnici nastaviti sa štrajkom i sutra, dok ne dobiju pisanu potvrdu od Vlade Crne Gore o povećanju plata.

On je naveo da je sindikat od vlade dobio predlog da preko koeficijenata zarade budu uvećane za 10 odsto od 1. jula, prenose Vijesti.

"Mi čekamo sutra ujutru pisanu potvrdu toga. Ovo je sve bila načelna priča. Glavni odbor će se izjasniti na tu ponudu. Mi nastavljamo sa štrajkom i sutra", rekao je Božović.

 

 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa