Region

Spajić: Ako za godinu dana prosečna plata u Crnoj Gori ne bude 1.000 evra podneću ostavku

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2024

-

13:10

Spajić: Ako za godinu dana prosečna plata u Crnoj Gori ne bude 1.000 evra podneću ostavku
Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić - Copyright Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Milojko Spajić izjavio je danas da će podneti ostavku ukoliko do kraja godine prosečna plata u Crnoj Gori ne bude 1.000, a minimalna 700 evra.

On je ocenio da je Crna Gora sačuvala reputaciju, finansijski sistem i ekonomiju Crne Gore i ponovio je da će sva obećanja biti ispunjena "do zadnjeg", prenosi RTCG.

"Mnogi su dovodili u pitanje izvesnost formiranja 44. vlade, neki su činili i moguće i nemoguće da do nje i ne dođe, ali 31. oktobra, uspeli smo da formiramo vladu koja ima najveću podršku ikada. Formirali smo vladu kojoj nisu davali šansu, vladu koja je zato dala šansu svima", kazao je Spajić.

Spajić je istakao da su za kulturu i medije opredeljeni rekordni iznosi iz budžeta, što se odnosi i na sport i istakao da nema građanske, pravne i evropske države bez vladavine prava.

"Stoga je politička stabilnost naš najveći kapital i garant da će se ostvariti puna funkcionalnost svih grana vlasti, posebno sudske", rekao je crnogorski premijer i izrazio uverenje da se više radi u službi interesa građana Crne Gore.

Spajić je podvukao da građani žele tri stvari: EU, jednak, održiv i eksponencijalan rast ekonomije i vladavinu prava. "Kada to ostvarimo, svima će nam biti bolje", poručio je premijer Crne Gore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa