Region

Spajić: Makron poručio da će Crna Gora biti prva sledeća članica EU

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2024

-

23:59

Spajić: Makron poručio da će Crna Gora biti prva sledeća članica EU
Spajić: Makron poručio da će Crna Gora biti prva sledeća članica EU - Copyright Tanjug/MEDIA BIRO

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Milojko Spajić, koji boravi u poseti Francuskoj, rekao je da je predsednik te zemlje Emanuel Makron na današnjem sastanku u Parizu poručio da je Crna Gora prva naredna članica Evropske unije i ponudio ekspertsku i svaku drugu pomoć.

Spajić je za RTCG istakao da je sastanak u Jelisejskoj palati bio "fenomenalan" i da Podgorica ima veliku podršku Francuske, dodajući da su njih dvojica razgovarali o strateškom dokumentu, koji bi bio osnova za partnerstvo dve zemlje, kao i da je Makron prihvatio takvu inicijativu.

"Prvo ćemo raditi na odbrani, pa će se sastati ministri zdravlja sastati u Parizu i da rade na tom delu oko projekata u zdravlju. Imaćemo i infrastrukturu u kontekstu razvoja autoputeva i železnica, kao i ekologije. Očekujemo ubrzan razvoj bilateralnih odnosa", rekao je Spajić.

Dokument bi bio postavljen na četiri temelja - odbrana, zdravstvo, infrastruktura i ekologija, dodajući da je Crna Gora dobila ozbiljan "vetar u leđa" od Francuske.

Spajić je pozvao Makrona da dođe u Crnu Goru na obeležavanje 20 godina obnove nezavisnosti i ponudio da se organizuje Samit Evropske političke zajednice u Crnoj Gori tim povodom, što je predsednik Francuske prihvatio.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa