Region

Spajić: Za tri meseca smo smirili tenzije i umanjili polarizaciju u Crnoj Gori

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2024

-

21:20

Spajić: Za tri meseca smo smirili tenzije i umanjili polarizaciju u Crnoj Gori
Spajić: Za tri meseca smo smirili tenzije i umanjili polarizaciju u Crnoj Gori - Copyright Tanjug/MEDIA BIRO

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je večeras da je njegova vlada za tri meseca smirila tenzije i umanjila polarizaciju u zemlji.

"Hoće li biti polarizacije u budućnosti? Sigurno hoće, ali ne na onom novou koji je bio do decembra 2023. godine. Siva lista Manivala je izbegnuta, to je jako bitna stvar. Ona je preduslov za bilo kakvo ekonomsko napredovanje, za naš evropski put, za vladavinu prava, sprečavanje pranja novca, finansiranja terorizma i mafije", rekao je Spajić za RTCG.

Istakao je da je vlada uspešno sprovela popis u Crnoj Gori.

"To je bio vrući krompir koji nam je dat. Smatram da smo ga jako dobro ishendlovali", rekao je Spajić.

Na pitanje da li bi Crna Gora mogla da postane 28. članica Evropske unije 2028. godine, crnogorski premijer je naglasio da je sada najbitnije da se radi na tome da Crna Gora bude stvarno kredibilan partner Evropskoj uniji i Evropskoj komisiji i svim državama članicama.

"Da biste postali 28 članica nije potrebno da se promene bilo kakvi ugovori Evropske unije. Upravo jer je Velika Britanija napustila EU, postoji, uslovno rečeno, jedna prazna stolica. Ta stolica treba da čeka Crnu Goru. Treba da se nametnemo kao nova članica Evropske unije. To ćemo uraditi zalaganjem, radom, ozbiljnošću i državničkim ponašanje. To je nešto što Evropska unija traži od nas", rekao je Spajić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa