Region

Pokret Evropa sad: Odavno bila primetna namera Milatovića da opstruiše rad Vlade i PES-a

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2024

-

23:17

Pokret Evropa sad: Odavno bila primetna namera Milatovića da opstruiše rad Vlade i PES-a
Pokret Evropa sad: Odavno bila primetna namera Milatovića da opstruiše rad Vlade i PES-a - Copyright Pokret Evropa sad

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je večeras povodom odluke crnogorskog predsednika Jakova Milatovića da istupi iz te stranke, da je odavno bila primetna namera Milatovića da, kako su naveli, ''opstruiše rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a''.

To je, kako su dodali iz PES-a, kulminiralo današnjim Milatovićevim ''Tviter napuštanjem partije''.

''Od preuzimanja vlasti, PES je doprineo smanjenju tenzija u društvu i rešavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima. Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspješnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2. Odblokirali smo proces evropskih integracija i Crna Gora je bliža ulasku u EU nego ikad ranije, čime su na najbolji način afirmisane evropske vrijednosti'', navodi se, pored ostalog u saopštenju PES.

Iz te stranke dodaju da će nastaviti da se bore za bolji standard građana i, ''uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja''.

''Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti'', navode iz PES-a.

Iz te stranke još dodaju da veruju da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vreme da napusti PES, kako društvo ne bi trpelo zbog ličnih nezadovoljstava.

''Ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadamo se, biti kvalitetnije. Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umesto na ličnoj promociji'', dodaje se u saopštenju PES.

Zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) i predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je ranije danas ostavku na sve funkcije u toj stranci.

Milatović je u objavi na mreži X objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.

Podsetio je da su prilikom osnivanja PES osnivači stranke građanima obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive, kao i da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju, prenele su Vijesti.
 

Komentari (0)

Evropa