Region

Za tri meseca u Crnoj Gori čak 45 dojava o postavljenim bombama: Rasvetljena dva slučaja

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2024

-

09:48

Za tri meseca u Crnoj Gori čak 45 dojava o postavljenim bombama: Rasvetljena dva slučaja
Za tri meseca u Crnoj Gori čak 45 dojava o postavljenim bombama: Rasvetljena dva slučaja - Copyright AP/Risto Bozović

veličina teksta

Aa Aa

Za tri meseca u Crnoj Gori je bilo čak 45 dojava o postavljenim bombama, koje su se odnosile na 111 objekata, od kojih su dva slučaja rasvetljena, saopšteno je iz Uprave policije.

"Dojave su se odnosile na 12 objekata, od kojih su do sada rasvetljena dva slučaja, koja se odnose na četiri mejl dojave od 27. i 29. februara 2024. godine upućene Srednjoj mešovitoj školi 'Mladost' u Tivtu i Srednjoj muzičkoj školi 'Vida Matjan' u Kotoru”", naveli su iz Uprave policije u saopštenju za portal podgoričke Adria tv.

Podsećaju da su sve te dojave bile lažne, za dve godine, dodaju, podneto je devet krivičnih prijava, zbog lažnih dojava.

U periodu od 2022. do 2024, službenici Grupe za suzbijanje krivičnih dela viskotehnološkog kriminala podneli su devet krivičnih prijava zbog sumnje da su osumnjičene osobe izvršile krivično delo lažno prijavljivanje i krivično delo izazivanje panike i nereda i to protiv pet maloletnih i jednog punoletnog lica.

Navode da krivične, odnosno prekršajne prijave nisu podnošene protiv lica mlađih od 14 godina, a u odnosu na koje je utvrđeno da su upućivali lažni sadržaj o postavljenim ekspolzivnim materijama.

Iz Uprave policije pojašnjavaju da, shodno pozitivno pravnim propisima, detetu koje u vreme izvršenja krivičnog đela nije navršilo 14 godina ne mogu se izreći krivične sankcije, niti voditi prekršajni postupak.

Ukazuju da je izlazak na teren nakon prijema dojave, veoma kompleksan posao i iziskuje mnogo vremena i truda.

“Rešavanje ovakvih i sličnih slučajeva, zahteva iscrpne analize i provere, koje neretko zahtevaju i uključivanje međunarodnih partnerskih službi i inostranih kompanija, pa samim tim podrazumevaju i određeni vremenski period za njihovu realizaciju”, naveli su iz Uprave policije.

Komentari (0)

Evropa