Region

Dodik: Šmit je američki potrčko koji sprovodi njihove želje

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2024

-

18:14

Dodik: Šmit je američki potrčko koji sprovodi njihove želje
Dodik: Šmit je američki potrčko koji sprovodi njihove želje - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja, Tanjug/FENA/Hazim Aljović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je smisao celog, kako je naveo, "cirkusa" sa Kristijanom Šmitom otimanje imovine Srpskoj.

"Kaže da će on čuvati Srpsku, da hoće da ohladi situaciju, a izazvao je potpuni haos i to u trenutku kada je BiH pokazala da može samostalno da donosi odluke i da vraća svoj suverenitet, koji su urušili stranci. Nemac, koji je ovde došao na nelegalan način i lažno se predstavlja Srbima, drži lekcije i priča o Evropi", naveo je Dodik.

On je istakao da je Šmit američki potrčko čiji je jedini cilj da silom i nametanjem sprovede njihove želje.

"Kaže da će doneti Evropu BiH, a pita šta nije u redu s nametanjem rešenja suverenoj zemlji. Ne samo da je nelegalan, nego je i neuračunljiv", naveo je Dodik.

On je rekao da je i Evropa jasno poručila Šmitu da ne podržava njegovo nametanje.

"To niko normalan ne može da podrži, osim onih koji imaju interes da se održi kolonijalni karakter BiH", naveo je Dodik.

Istakao je da je Republika Srpska rekla sve što je imala na temu nelegalnog Šmita.

"Od svih aktera očekujemo da pokažu da u BiH nema mesta za strane intervencije i da žele da sačuvaju dejtonsku BiH", naveo je predsednik Republike Srpske.

Dodik je poručio da u BiH nema mesta ni za Šmita ni za nametanja.

"On je srušio evropski put po američkim uputstvima i samo njegovim odlaskom BiH se može vratiti ispunjavanju ovog strateškog cilja", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa