Region

Varheji bilateralno sa Spajićem i na samitu lidera Zapadnog Balkana u Kotoru

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2024

-

09:00

Varheji bilateralno sa Spajićem i na samitu lidera Zapadnog Balkana u Kotoru
Varheji bilateralno sa Spajićem i na samitu lidera Zapadnog Balkana u Kotoru - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheji boraviće u Crnoj Gori naredna dva dana, gde će se sastati sa premijerom Milojkom Spajićem i učestvovati na samitu lidera Zapadnog Balkana u Kotoru.

Kako je saopšteno iz Evropske kuće, tokom posete, Varheji će imati bilateralni sastanak sa premijerom Milojkom Spajićem sa kojim će razgovarati o prioritetnim reformama za ispunjavanje privremenih merila u okviru poglavlja o vladavini prava.

"Komesar će takođe posetiti projekte finansirane od EU, poput transformatorske podstanice Lastva i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Tivat/Kotor", navodi se u saopštenju.

U Kotoru, Varheji će učestvovati na trećem regionalnom samitu o Planu rasta za Zapadni Balkan, koji organizuje Spajić.

"Okupljajući sve lidere Zapadnog Balkana, samit u Kotoru će dalje operacionalizovati Plan rasta za Zapadni Balkan", navodi se u saopštenju.

Podseća se da je na samitu u Tirani dogovorena saradnja na jedinstvenom evropskom platnom prostoru, zelenim koridorima/saradnji carina, WiFi4WBs i evropskim digitalnim inovacionim centrima.

"U Kotoru će biti identifikovane tri dodatne akcije zasnovane na Planu rasta Komisije: sporazumi o oceni usaglašenosti i prihvatanju, sigurnost snabdevanja kritičnim lekovima i novčanik digitalnog identiteta Evropske unije", stoji u saopštenju Evropske kuće u Podgorici.

Regionalni samit biće završen u petak zajedničkom konferencijom za novinare Spajića i Varhejija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa