Region

Veselin Veljović u teškom stanju: Bivši direktor policije Crne Gore prebačen u bolnicu

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

21:39

Veselin Veljović u teškom stanju: Bivši direktor policije Crne Gore prebačen u bolnicu
Veselin Veljović u teškom stanju: Bivši direktor policije Crne Gore prebačen u bolnicu - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović prevezen je u Klinički centar Crne Gore i njegovo zdravstveno stanje je ugroženo, rekao je za portal RTCG njegov advokat Mihailo Volkov.

"Smešten je na KBC i njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno ugroženo, na šta smo ukazivali prethodnih meseci", rekao je Volkov. 

Veljović, koji je bio jedan od ključnih ljudi u sektoru bezbednosti u poslednje tri decenije i bliski saradnik bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, uhapšen je 24. jula prošle godine.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je prošle nedelje da je podgoričkom Višem sudu predalo optužnicu protiv 15 osoba, uključujući Veljovića, koji se tereti da je zloupotrebio službeni položaj u korist kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta.

Optužnica je, osim protiv Veljovića, predata protiv još 14 osoba za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična dela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja, a u njoi je predloženo da se Veljoviću i još dvojici uhapšenih produži pritvor.

Tokom karijere, deo partija i nevladinih organizacija optuživao je Veljovića za zloupotrebu položaja, bespogovornu političku lojalnost Đukanoviću, ali i za umešanost u sporne slučajeve prodaje državne imovine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa