Region

Istraga u Vukovaru: Mladić bacio hrvatsku zastavu u vatru, poslanik Domovinskog pokreta tvrdi da je Srbin

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2024

-

21:43

Istraga u Vukovaru: Mladić bacio hrvatsku zastavu u vatru, poslanik Domovinskog pokreta tvrdi da je Srbin
Istraga u Vukovaru: Mladić bacio hrvatsku zastavu u vatru, poslanik Domovinskog pokreta tvrdi da je Srbin - Copyright TANJUG/FOTO HINA

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je Policijska uprava vukovarsko-sremska saopštila da je određen jednomesečni zatvor 18-godišnjaku zbog paljenja hrvatske zastave, danas se oglasilo Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru saopštenjem u kojem kaže da je protiv mladića pokrenuta istraga.

"Reč je o mladiću koji je 1. maja kod Trpinja bacio hrvatsku zastavu na otvoreni plamen pred više ljudi koji su se nalazili u blizini. Zastava je nakon toga izgorela, a mladić je na glavu stavio kapu s nedozvoljenim obeležjima i pokazao tri prsta", navedeno je iz tužilaštva.

Ni Policijska uprava vukovarsko-sremska, ni sada tužilaštvo ne preciziraju da je reč o mladiću srpske nacionalnosti. 

Da je reč o Srbinu, obelodanio je u saboru i na društvenoj mreži Fejsbuk poslanik desno orijentisanog Domovinskog pokreta, Stipo Mlinarić Ćipe.

On je objavio snimak i podužu objavu u kojoj je otvoreno zapretio Srbima reintegracijom najpre kroz promenu obrazovnog sistema, a potom i kroz "razbijanje četničkih uporišta u Hrvatskoj".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa