Region

Linta osudio paljenje automobila srpskom povratniku u Mostar

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2024

-

22:13

Linta osudio paljenje automobila srpskom povratniku u Mostar
Miodrag Linta - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta najoštrije je danas osudio paljenje automobila srpskom povratniku Dragi Ruparu ispred porodične kuće u mostarskom naselju Hodbina.

Kako navodi Linta u saopštenju, navedeni incident je izazvao strah i uznemirenost kod Drage Rupara i njegovih komšija jer se plaše da se napadi na Srbe i srpsku imovinu mogu nastaviti u narednom perodu.  

"Posebno zabrinjava i uznemirava činjenica da nijedan napad na srpske povratnike u dolini Neretve još nije razjašnjen zbog čega se ne osećaju bezbedno", poručio je Linta.

On je pozvao predstavnike međunarodne zajednice u BiH da insistiraju da nadležni organi što pre pronađu počinioce ovog srbomrzačkog čina i da budu kažnjeni u skladu sa zakonom. 

"To je način da naležni organi u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu konačno pošalju poruku da zaista štite sve građane i njihovu imovinu bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost", naveo je Linta.

Dragi Ruparu, srpskom povratniku u mostarsko naselje Hodbina, u četvrtak je ispred porodične kuće zapaljen automobil. On je za medije naveo da je policija obavila uviđaj i da su mu ljudi koji su bili na uviđaju rekli da sve ukazuje na to da je požar podmetnut.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa