Region

Parada ponosa u Sarajevu uz jake mere bezbednosti i kontramiting

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2021

-

09:21

Parada ponosa u Sarajevu uz jake mere bezbednosti i kontramiting
Parada ponosa u Sarajevu - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Na sarajevskim ulicama od ranih jutarnjih sati prisutan je veliki broj policajaca koji će održavati red i mir tokom treće Povorke ponosa.

Ranije je najavljeno da će biti angažovano skoro hiljadu policajaca, prenosi portal Kliks.

Između ostalog, u centru grada, gde se održava Povorka, postavljene su i fizičke barijere koje će onemogućavati ulazak motornih vozila.

Razlog za mere bezbednosti je i to što će učesnici Povorke biti visoki domaći i strani zvaničnici, ali i protest koji su organizovali organizovali Inicijativa "Iskorak" i stranka "Vera, narod i država".


Protest se održava u centru grada, ispred spomenika Večne vatre. Za prisutne na protestu nije prihvatljiva Povorka kojom LGBT osobe ukazuju na svoj loš društveni status.

Facebook.com/ Politički pokret "Vjera Narod Država"

 

Učesnici protesta smatraju da se time ugrožavaju, kako su ranije navodili, tradicionalne vrednosti. Inicijativa je u pozivu za protest objavljenom na Fejsbuku, između ostalog, istakla: "Ne dajte im svoju decu! Pridruži se i digni svoj glas!". Poručili su da je ovo "protest ponosa i časti".

Oni su protestovali i tokom prve Povorke ponosa koja je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održana 2019. godine, a prošla je bez incidenata.

Prošlogodišnja, druga Povorka ponosa nije bila masovna zbog pandemije koronavirusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa