Region

Ambasada Kine u BiH uputila notu, ne priznaje legitimitet Kristijana Šmita

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2021

-

23:38

Ambasada Kine u BiH uputila notu, ne priznaje legitimitet Kristijana Šmita
Kristijan Šmit - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada Kine u BiH zvanično je potvrdila da je uputila diplomatsku notu u kojoj se navodi da vlasti ove zemlje ne prihvataju legitimitet Kristijana Šmita kao novog visokog predstavnika u BiH.

Ambasada Kine u BiH je u noti iznela stav da s obzirom da nije usvojen nacrt Rezolucije o imenovanju visokog predstavnika koji su predložile Kina i Rusija na Savetu bezbjednosti UN, kineska strana smatra da imenovanje novog visokog predstavnika nije legitimno, navodi se u odgovoru ambasade Kine u BiH na pitanje Srne o diplomatskoj noti, prenosi RTRS.

Diplomatsku notu potpisao je ambasador Kine u BiH Ði Ping, preneo je ranije "Dnevni avaz", pozivajući se na Ministarstvo inostranih poslova u Savetu ministara.

Nota ambasade Kine upućena je na adrese Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara.

Ranije je i ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov rekao da Moskva ne priznaje legalnost i legitimitet Šmitovog izbora i poručio da ne namerava da sarađuje sa njim.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa