Region

Akcija "187" - kokain u bananama, Vijesti: Bez pritvora za osumnjičene za šverc tone droge

Komentari

Autor: Tanjug, Vjesti

29/08/2021

-

11:39

Akcija "187" - kokain u bananama, Vijesti: Bez pritvora za osumnjičene za šverc tone droge
Droga je pronađena u pošiljci banana - Copyright Tanjug/AP/Montenegro Police

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za istrage odbio je predlog više državne tužiteljke Crne Gore Tanje Božović da s B.K. i njegovoj ćerki M.K, osumnjičenim za učešće u švercu 1.400 kilograma kokaina, odredi pritvor do 30 dana.

Sudija je osumnjičenima nakon saslušanja, kako saznaje Televizija Vijesti, izrekao mere zabrana napuštanja mesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Osumnjičeni su saslušani sinoć pred sudijom za istragu, gde su ponovili da nemaju nikakve veze sa pronađenim kokainom.

Televizija Vijesti saznaje da je osumnjičena M. K. ispitivana na poligrafu i da ga je prošla.

Prema informacijama tog medija, njen otac nije ni poligrafski testiran.

Na ovakvu odluku sudije za istragu tužilaštvo ima pravo žalbe, pa će konačna odluka o tome da li će se osumnjičeni u daljem postupku braniti sa slobode ili ne biti poznata najverovatnije u ponedeljak.

M. K. Krstović je uhapšena 26. avgusta, a njen otac dan kasnije zbog sumnje da su učestvovali u švercu 1.400 kilograma kokaina zaplijenjenog u zetskom selu Mojanovići.

U akciji koja je rezultirala istorijskom zapljenom kokaina učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), barskog i podgoričkog Centra bezbednosti, Uprave prihoda i carina i Više tužilaštvo u Podgorici.

Kako je zaplenjena rekordna količina kokaina u Crnoj Gori

Rekordna zaplena kokaina u Crnoj Gori danima je jedna od glavnih tema tamošnje javnosti i medija. Policija je saopštila da je zaplenila 1.205 pakovanja opojne droge kokain u mestu Mojanovići u Zeti, ukupne količine ppreko jedne tone. Sada se pojavljuju i detalji o tome kako je droga stigla do Crne Gore.  

Prema zvaničnim informacijama policije, droga je pronađena u pošiljci banana.

Kako pišu Vijesti, kontejner s bananama u kojem je bio kokain vrednosti oko sto miliona evra stigao je u barsku luku 24. avgusta, tri sata posle ponoći.  

List navodi da je pošiljka stigla brodom MSC Charlotte koji je prethodno svraćao u luku Kopar. Ističe se da su policajci i carinici imali operativne informacije da u paketima banana nije samo voće, ali da su odlučili da teret prate do kraja.  

Prema podacima sa sajta “Marine Traffic” koji prati kretanje brodova, MSC Charlotte je trenutno u Tirenskom moru, gde je stigao iz Bara.

Navodi se da je reč o kontejneru koji je sagrađen pre 14 godina (2007) i da plovi poz zastavom Liberije. Dužina broda je 147 metara, a širina 23.  

Sagovornik Vijesti je rekao da, kada je pošiljka stigla u Bar, carinici u dogovoru s policijom nisu detaljno pregledali robu u hladnjači, a šverceri su upali u zamku, jer je droga oduzeta iz magacina u selu Mojanovići. 

Na fotografijama koje je objavila crnogorska policija vide se složeni paketi kokaina pored kojih stoje naoružani policajci. 

Komentari (0)

Evropa