Region

Akcija "187": Kako je zaplenjena rekordna količina kokaina u Crnoj Gori – droga bila u pošiljci s bananama

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Vijesti

28/08/2021

-

11:12

Akcija "187": Kako je zaplenjena rekordna količina kokaina u Crnoj Gori – droga bila u pošiljci s bananama
Droga je pronađena u pošiljci banana - Copyright Tanjug/AP/Montenegro Police

veličina teksta

Aa Aa

Rekordna zaplena kokaina u Crnoj Gori danima je jedna od glavnih tema tamošnje javnosti i medija. Policija je saopštila da je zaplenila 1.205 pakovanja opojne droge kokain u mestu Mojanovići u Zeti, ukupne količine ppreko jedne tone. Sada se pojavljuju i detalji o tome kako je droga stigla do Crne Gore.  

Prema zvaničnim informacijama policije, droga je pronađena u pošiljci banana.

Kako pišu Vijesti, kontejner s bananama u kojem je bio kokain vrednosti oko sto miliona evra stigao je u barsku luku 24. avgusta, tri sata posle ponoći.  

List navodi da je pošiljka stigla brodom MSC Charlotte koji je prethodno svraćao u luku Kopar. Ističe se da su policajci i carinici imali operativne informacije da u paketima banana nije samo voće, ali da su odlučili da teret prate do kraja.  

Prema podacima sa sajta “Marine Traffic” koji prati kretanje brodova, MSC Charlotte je trenutno u Tirenskom moru, gde je stigao iz Bara.

Navodi se da je reč o kontejneru koji je sagrađen pre 14 godina (2007) i da plovi poz zastavom Liberije. Dužina broda je 147 metara, a širina 23.  

Sagovornik Vijesti je rekao da, kada je pošiljka stigla u Bar, carinici u dogovoru s policijom nisu detaljno pregledali robu u hladnjači, a šverceri su upali u zamku, jer je droga oduzeta iz magacina u selu Mojanovići. 

Na fotografijama koj eje objavila crnogorska policija vide se složeni paketi kokaina pored kojih stoje naoružani policajci. 

Dve osobe uhapšene

Zvanične informacije su da su posle rekordne zaplene kokaina dve osobe uhapšene, a da se za još dve osumnjičene traga.  

Akcija “187” sprovedena je u saradnji sa Upravom prihoda i carina.  

Mediji pišu da je policija nastavila aktivnosti na tom predmetu i da je je pretreseno više objekata.  

Osumnjičenima za šverc droge koji su privedeni određeno je zadržavanje do 72 sata. 

U međuvremenu je savetnik za nacionalnu bezbednost potpredsednika Vlade Crne Gore Miodrag Leković rekao da se slične policijske akcije mogu očekivati u budućnosti.  

Usledile su i reakcije zvaničnika iz Vlade. Premijer Zdravko Krivokapić je zaplenu ocenio kao "najveći udarac trgovcima narkotika u istoriji” Crne Gore.   

Čestitke za sprovedenu akciju stigle su i od potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.  

Komentari (0)

Evropa