Region

Dodik: Situaciju u BiH moguće razrešiti uz posredovanje lidera Turske, Srbije i Hrvatske

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2021

-

16:01

Dodik: Situaciju u BiH moguće razrešiti uz posredovanje lidera Turske, Srbije i Hrvatske
Molorad Dodik - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je situaciju u BiH moguće rešiti kroz posredovanje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu da se održi dijalog.


Dodik je u Stričićima kod Banjaluke rekao da dosadašnjim posrednicima veruju Bošnjaci, manjim delom Hrvati iz svojih nekih razloga, a da im Srbi uopšte ne veruju, prenosi RTRS.

"Ako je moguće da u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović razgovaramo - razgovaraćemo. Ako ne, videćemo", istakao je Dodik.

On je objasnio da je bilo potrebno da bude prisutan na nedavnom sastanku članova Predsedništva BiH sa Erdoganom u Sarajevu, što mu, kako je naveo, nije bilo ni ugodno ni lako.

Dodik je rekao da je o svom patriotizmu dovoljno rekao na javan, transparentan i jasan način u Sarajevu, u prisustvu predsednika Turske.

"Tada sam rekao da smo spremni da pokušamo da dođemo do dogovora o svim otvorenim pitanjima, a da smo, ako toga nema, spremni za mirnu disoluciju i da bi svi prijatelji BiH, pa i sam Erdogan, trebalo da to razumeju", istakao je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa