Region

Krivokapić: Odlaganje ustoličenja nije bilo opcija, zahvaljujem se policiji i narodu Crne Gore

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2021

-

16:19

Krivokapić: Odlaganje ustoličenja nije bilo opcija, zahvaljujem se policiji i narodu Crne Gore
Hrizostom Jević, Zdravko Krivokapić i Patrijarh Porfirije - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je na Tviteru da odlaganje ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru nije bila opcija ni u jednom trenutku, kako su neki mediji preneli.

On je istakao da je, i pored protivljenja dela građana tom činu, "država odbranjena".

"Zahvaljujem se svim hrabrim policajcima, ali i narodu Crne Gore koji su pomogli da danas svi ovde proslavimo ovaj veličanstven trenutak", naveo je Krivokapić.

On je zahvalio mitropolitu Joanikiju na divnim rečima. 

Cetinjskom manastiru ustoličen je novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Putevi do Cetinja bili su blokirani, a demonstranti koji su se protivili ustoličenju sukobili su se s policijom koja je ispaljivala suzavac i šok-bombe. 

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije su zbog toga na Cetinje stigli helikopterom, a Joanikije je posle ustoličenja rekao da su podele veštački izazvane i da će biti potrebno mnogo vremena da se one uklone.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je, povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, da je Vlada Crne Gore obezbedila nasilnu intronizaciju mitropolita, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore.

On je ocenio da je u pitanju "Pirova pobeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa