Region

Veselin Veljović pušten da se brani sa slobode, sudija nije prihvatio predlog da mu odredi pritvor

Komentari

Autor: Vijesti, Pobjeda, Euronews Srbija

06/09/2021

-

17:34

Veselin Veljović pušten da se brani sa slobode, sudija nije prihvatio predlog da mu odredi pritvor
E-Stock/Petar Jovanović - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Savetnik predsednika Crne Gore i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je priveden juče zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, pušten je da se brani sa slobode nakon saslušanja u Osnovnom sudu na Cetinju, prenose Vijesti.

Kako piše crnogorski portal, on je pušten da se brani sa slobode nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

"Verujem da je ovdje reč, ne o činjenicama i ne o istini, nego o političkom progonu i političkoj osveti premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića", rekao je Veljović nakon izlaska iz zgrade suda.

On je dodao i da "neće uspeti da ga uplaše, niti ućutkaju".

"Odbijen je prijedlog tužilaštva da mu se odredi pritvor. Sud je uvažio argumente odbrane i nije našao zakonski osnov za određivanje pritvora", rekao je za Pobjedu Veljovićev advokat Mihailo Volkov.

Veljović priveden juče na Cetinju, uoči ustoličenja mitropolita Joanikija. Vest o privođenju Veljovića juče je prvi objavio premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

"Obaveštavam javnost da su brzom akcijom policije, koju sam naložio, upravo stavljene lisice na ruke Veselina Veljovića", napisao je juče Krivokapić.

Na snimku, koji je juče objavljen, vidi se trenutak privođenja Veljovića na Cetinju, kao i veliki broj pripadnika policije koji ga sprovode. U trenutku hapšenja on se, kako su preneli crnogorski mediji, nalazio u jednom lokalu na Cetinju.

Krivokapić se je prethodno na Tviteru poručio da je napad na policiju napad na državu.

"Sve što se dešavalo juče i danas na Cetinju je pokušaj terorističkih akcija. Potpuno je jasno da su nalogodavci i organizatori najviše rukovodstvo DPS-a u saradnji sa organizovanim kriminalnim grupama kojima će država stati na put", napisao je Krivokapić ranije danas na Tviteru.

Juče ujutru, potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je tvit, uz snimak, u kojem je naveo da je savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović bio prisutan tokom incedanta u Cetinju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa