Region

Nova hapšenja u Hrvatskoj zbog korupcije: Privedeni župan, policajac i bivši gradonačelnik

Komentari

Autor: Fonet

10/09/2021

-

21:42

Nova hapšenja u Hrvatskoj zbog korupcije: Privedeni župan, policajac i bivši gradonačelnik
Nova hapšenja u Hrvatskoj zbog korupcije: Privedeni župan, policajac i bivši gradonačelnik - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska policija i Uskok uhapsili su u odvojenim akcijama međumurskog župana Matiju Posavca i poslanika opozicione Socijaldemokratske partije i bivšeg čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača, koji su osumnjičeni za korupciju.

Kako prenosi Index.hr, prema neslužbenim informacijama, uz Posavca je osumnjičen o Milorad Novković s kojim je navodno dogovarao konkurse za poslove, kao i član upravnog odbora Uprave za puteve županije Josip Kobal, jer je županu navodno dao mito kako bi mu osigurao još jedan mandat u upravnom odboru.

U drugom, nepovezanom slučaju, poslanik Kovač osumnjičen je s međimurskim policajcem Mariom Severom i prijateljem Damirom Ledenčanom, koji mu je po dogovoru slao navodne "preteće poruke", s ciljem, kako se saznaje, bio da otkriju ko stoji iza sajta na kome je o Kovaču negativno pisano uoči poslednjih lokalnih izbora u maju.

Kako bi otkrili ko je napravio sajt, dogovorili su se da će mu Ledenčan poslati preteće poruke koje će potom prijaviti policiji. Osumnjičeni policajac pritom je navodno tražio da on vodi taj slučaj kako bi o svemu obaveštavao Kovača.

Komentari (0)

Evropa