Region

Još jedan protest antimaskera u hrvatskoj školi, ministar: Nadam se da neće doći do oduzimanja deteta

Komentari

Autor: Tanjug, Index.hr

15/09/2021

-

12:17

Još jedan protest antimaskera u hrvatskoj školi, ministar: Nadam se da neće doći do oduzimanja deteta
Još jedan protest antimaskera u hrvatskoj školi, ministar: Nadam se da neće doći do oduzimanja deteta - Copyright Printscreen/Indeks.hr

veličina teksta

Aa Aa

Tenzije u i ispred škole u Krapinskim Toplicama rastu, a jedna osoba koja se pridružila podršci učeniku koji ne pohađa nastavu jer ne želi da nosi masku, privedena je jutros zbog odbijanja da se identifikuje policiji.


Okupljanje ispred škole u Krapinskim Toplicama traje već nekoliko dana, a učenik, uz podršku roditelja, odbija da nosi masku u školi, osim u učionici

Protest i tenzije traju već nekoliko dana, a učeniku i njegovoj porodici su se pridružii još neki građani, iako su protesti pred školama zabranjeni zakonom. Dečak se sa roditeljima i jutros pojavio ispred škole, ali mu ponovo nije dozvoljeno da uđe na nastavu bez maske, preneo je hrvatski portal Index.

Predstavnici Centra za socijalni rad pokušali su juče da kontaktiraju roditelje dečaka, došli su im pred vrata, ali ih oni nisu pustili unutra.

Sve je počelo u petak kada su u prostorije škole upali "antimaskeri", a rukovodstvo škole je nakon toga angažovavlo obezbeđenje, koje je i danas ispred škole.

Juče je policija ispisala 26 prekršajnih prijava protiv roditelja dečaka koji odbija da nosi masku.

Da podsetimo, protesti građana traju već nekoliko dana, a školu je posetio i ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuchs koji je podsetio da su prema Zakonu o okupljanju zabranjena okupljanja oko i u obrazovnim ustavnovama za vreme dok su deca u obektu.

"Tužna priča koja se prelama preko deteta"

Ministar Fuchs rekao je u emisiji hrvatskog radija "A sada Vlada" da je slučaj iz Krapinskih Toplica vrlo tužna priča koja se prelama preko leđa deteta zbog stava roditelja. Dodao je da ne može da razume te da malo ko može da razume da neko svoje dete ne pušta u školu zbog maske koja se mora nositi na hodniku.

"Pred školom je bio protest nekoliko ljudi koji imaju određene fiksacije zbog maske", rekao je.

Dodao je da je policija ispred škole, na neki način, neprimetno, kako ne bi uticala na ostalu decu. 

Kako je rekao, u ovom konkretno slučaju sada socijalne službe moraju odraditi svoj deo posla.

"Nadam se da neće doći do zadnje mogućnosti, a to je oduzimanja deteta roditeljima zbog neodgovornog ponašanja i zapostavljanja obrazovnog procesa", napomenuo je on, prenosi Jutarnji list.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa