Region

Hrvati bi krajem ove godine u SAD mogli da putuju bez viza

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2021

-

09:38

Hrvati bi krajem ove godine u SAD mogli da putuju bez viza
Hrvati bi krajem ove godine u SAD mogli da putuju bez viza - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski državljani bi krajem ove godine u SAD mogli da putuju bez viza, rekla je Hini zvaničnica američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti koja ove sedmice boravi u Hrvatskoj kako bi napravila poslednju procenu njene spremnosti za ulazak u bezvizni režim.

Ministar unutrašnje bezbednosti Alehandro Majorkas donosi konačnu odluku o spremnosti Hrvatske za ulazak u Program izuzimanja od viza (VWP).

Serena Hoj, sekrtar za međunarodne poslove u tom ministarstvu, Hini je rekla da će Majorkas odluku doneti do kraja septembra.

"A onda, ako sve bude po planu, verujemo da će Hrvatska do kraja godine biti u VWP-u", kazala je ona i dodala da je delegacija resornog ministarstva "optimistična" da će tako i biti.

Hrvatski državljani će se nakon ukidanja viza za putovanje u SAD u turističke i poslovne svrhe prijavljivati putem Elektronskog sistema za autorizaciju putovanja (ESTA). Putnici će se prijavljivati najkasnije 48 sati pre leta, a prijava ce koštati 14 dolara.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nedavno je rekao da će hrvatsko pristupanje VWP-u biti važno i radi pristupanja Hrvatske šengenskom prostoru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa