Region

Bečić: Jedini put je rekonstrukcija vlade, sve drugo izdaja volje građana

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2021

-

23:30

Bečić: Jedini put je rekonstrukcija vlade, sve drugo izdaja volje građana
Bečić: Jedini put je rekonstrukcija vlade, sve drugo izdaja volje građana - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da je jedini put rekonstrukcija Vlade, te da bi sve drugo značilo izdaju izborne volje građana.

On je u emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore, istakao da svi očekuju stabilizaciju parlamentarne većine, te da će i nakon eventualne rekonstrukcije, Vlada poštovati sporazum, koji je prethodio njenom izglasavanju.

Bečić veruje i da će uskoro biti nastavljeni razgovori između predstavnika stranaka vlasti i premijera.

"Jedan je jedini put, a to je rekonstrucija Vlade, sve drugo, ulaženje u neke druge aranžmane, značilo bi izdaju izborne volje građana Crne Gore", kazao je Bečić i dodao da se nada da će narednih dana brzo početi dijalog premijera i predstavnika parlamentarne većine.

Bečić ističe da je potrebno da se uđe u proces rekonstrukcije Vlade kako bi je osnažili, stabilizovati parlamentarnu većinu i jače i odlučnije i krenuli u nove reformske promene.

"U svim prethodnim mesecima sam se trudio da doprinesem spuštanju tenzija kako bi se odustalo od ekstremno krajnih političkih pozicija, bilo onih koji su insistirali na rušenju 42. vlade i rušenju premijera Krivokapića, bilo same vlade i premijera, koji su u jednom trenutku možda smatrali da nema potrebe za promenama", kazao je Bečić.

Istakao je da je pokazana dobra volja, sklonost ka racionalnim i razumnim rešenjima, te da je Demokratski front (DF) odustao od rušenja Vlade, a premijer izrazio spremnost da se uđe u proces rekonstrukcije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa