Region

Krivokapić počeo konsultacije o rekonstrukciji vlade

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2021

-

09:15

Krivokapić počeo konsultacije o rekonstrukciji vlade
Zdravko Krivokapić - Copyright Printskrin/Youtube/Vlada Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić počeo je konsultacije sa parlamentarnom većinom, uvažavajući predlog 37 poslanika parlamentarne većine, kojim se zahteva pristup rekonstrukciji Vlade, saopšteno je iz njegovog kabineta.


Kako je navedeno, Krivokapić će podržati dogovor i kompromis iza koga stoji 41 poslanik parlamentarne većine, što je uslov za uspostavljanje političke stabilnosti, kako bi se odlučno nastavio proces demokratizacije Crne Gore.

Nakon što su Demokrate i Demokratski front  (DF) saopštili da je Vladu potrebno rekonstruisati, Krivokapić je predložio da rekonstruisana Vlada ima tri potpredsednika, a da se resori koji su se pokazali kao obimni budu podeljeni.

Kriza aktuelne vlasti u Crnoj Gori počela je danom formiranja ekspertske vlade, protiv koje je bio DF, a kulminirala je odlaskom poslanika tog političkog saveza iz Skupštine, nakon što je smenjen ministar pravde Vladimir Leposavić zbog izjave o Srebrenici i usvojena Rezolucija o Srebrenici.

Mandić:Spremni smo za ozbiljan i pošten dogovor

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je, posle konsultacija kod premijer Zdravka Krivokapića o rekonstrukciji vlade, da su spremni na dogovor koji će, kako je rekao, zadovoljiti sve partije parlamentarne većine i da to bude na korist građana.

Sastankom Mandića i Milana Kneževića, predsednika DNP, čije stranke su ujedinjenje u Demokratskog frontu, sa premijerom, otpočele su konsutacije o rekonstrukciji vlade s ciljem prevazilaženja višemesečne političke krize u Crnoj Gori.

Kako prenose podgoričke Vijesti, Mandić je rekao da su se Knežević i on "uglavnom složili, ali i zaključili da teško sada mogu definisati neku poziciju dok se ne završe razgovori sa svim predstavnicima većine".

Tanjug/Milica Nikolić

 

"Mi smo spremni za ozbiljan i pošten dogovor i nakon toga ćemo imati odgovoran i hrabar odnos prema zbilji koja nije nimalo jednostavna", kazao je Mandić.


Planirano je da se Krivokapić danas sretne i sa liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, zatim šefom kluba Pokreta za promjene Brankom Radulovićem, liderima Prave, Radničke i Ujedinjene Crne Gore Markom Milačićem, Maksimom Vučinićem i Goranom Danilovićem.

Svi oni činili su koaliciju “Za budućnost Crne Gore” čiji je premijer bio nosilac liste na parlamentarnim izborima, u avgustu prošle godine.

Za subotu je planiran razgovor premijera sa liderima Demokrata Aleksom Bečićem i Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa