Region

Đukanović: Verujem da će vojska nastaviti da obavlja ustavnu funkciju i neće podleći pritiscima

Komentari

Autor: FoNet

07/10/2021

-

19:40

Đukanović: Verujem da će vojska nastaviti da obavlja ustavnu funkciju i neće podleći pritiscima
Đukanović: Verujem da će vojska nastaviti da obavlja ustavnu funkciju i neće podleći pritiscima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski predsednik Milo Đukanović poručio je danas kako čvrsto veruje da će Vojska Crne Gore nastaviti da vrši svoju ustavnu funkciju u skladu sa zakonom i partnerskim obavezama iz članstva u NATO, i da neće podleći sve izraženijim pritiscima u cilju njene zlupotrebe u dnevnopolitičke svrhe.

Kako prenosi RTCG, Đukanović je u čestitki povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore pripadnicima Vojske i zaposlenima u Ministarstvu odbrane istakao da čvrsto veruje da će vojska nastaviti da vrši svoju ustavnu funkciju.

"I da neće podleći sve izraženijim pritiscima u cilju njene zlupotrebe u dnevnopolitičke svrhe. Ohrabrujem starešine i vojnike, sve zaposlene u Ministarstvu odbrane, da očuvaju slavnu tradiciju časnog vojničkog poziva, i da čvrsto ostanu na braniku svoje domovine Crne Gore, demokratske, građanske, multietničke zajednice, koja je uprkos svim izazovima nepovratno na sigurnom evropskom putu", naveo je Đukanović.

On je istakao da je kroz celu istoriju Crne Gore njena vojska bila na večitoj straži slobode, branič naroda i države i simbol junaštva i viteštva, po čemu je, kako dodaje, kroz vekove prepoznata i visoko poštovana među evropskim narodima i državama.

"I danas, kada po peti put obeležavamo Dan Vojske Crne Gore od stupanja u NATO, ona je institucija sa najviše poverenja u domaćoj javnosti. Kao što je cenjen partner u najvećoj vojno-političkoj alijansi u istoriji čovječanstva, pravi promoter napretka i razvoja Crne Gore, važna poluga i u procesu njene integracije u evropske strukture", naveo je predsednik države. 

Komentari (0)

Evropa