Region

Tužilaštvo u Crnoj Gori još vaga da li da optuže bivšeg direktora policije i savetnika Mila Đukanovića

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2021

-

07:52

Tužilaštvo u Crnoj Gori još vaga da li da optuže bivšeg direktora policije i savetnika Mila Đukanovića
Tužilaštvo u Crnoj Gori još vaga da li da optuže bivšeg direktora policije i savetnika Mila Đukanovića - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) još nije okončalo postupak protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, osumnjičenog da je 5. septembra na Cetinju napao policajce.


To je "Vijestima" saopštio rukovodilac ODT Cetinje, tužilac Duško Milanović. Naveo je da se postupak nalazi u fazi izviđaja i da je u toku preduzimanje dokaznih radnji.

Veljović, koji je inače i savetnik za bezbednost crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića uhapšen je 5. septembra na Cetinju, nakon što je pokušao da probije policijski kordon i sa protivnicima ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija prođe do Cetinjskog manastira.

Vest o privođenju Veljovića je prvi objavio premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić. On je na tviteru napisao da je napad na policiju napad na državu. 

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je tada na svom Tviter nalogu snimak na kom se, kako navodi, vidi kako Veselin Veljović i grupa poslanika DPS-a započinju napad na crnogorsku policiju na Cetinju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa