Region

Knežević o bezbednosnoj situaciji u Crnoj Gori: Deo struktura učestvovao u formiranju klanova, ševrcu cigareta i droge

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2021

-

13:52

Knežević o bezbednosnoj situaciji u Crnoj Gori: Deo struktura učestvovao u formiranju klanova, ševrcu cigareta i droge
Knežević o bezbednosnoj situaciji u Crnoj Gori: Deo struktura učestvovao u formiranju klanova, ševrcu cigareta i droge - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je u svojstvu predsednika Odbora za bezbednost i odbranu zakazao je kontrolno saslušanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti VDT-a Dražena Burića i direktora ANB Dejana Vukšića, zbog, kako navodi, osnovane sumnje da je deo bezbednosnog sektora učestvovao u formiranju kriminalnih klanova.

Ocenio je da je zbog toga bezbednosna situacija u Crnoj Gori ozbiljna i da je deo bezbednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, ševrcu cigareta i narkotika.

Došlo je, kazao je, do podela u tim klanovima, i između njih je bilo likvidacija.

Kao jednu od posledica svega naveo je aferu prišluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Sad se pojavljuje pitanje - ko je uključen i zbog čega u prisluškivanje u SDT-u i koje su se informacije slale iz SDT-a ANB-u a preko njih i kriminalnim klanovima. Ako napravimo analizu gde se nalaze vođe kriminalnih klanova, i vidimo da ih nema u Spužu, zaključujemo da su institucije zakazale", rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

Podsetio je da je DF upozoravao da je deo Agencije za nacionalnu bezbednost bio uključen u sve aktivnosti nekadašnje opozicije.

"I sada mogu da kažem da je ANB bila umešana u montiranje državnog udara. Paja Velimirović je prvo bio poslat u prostorije ANB-a", kazao je Knežević i dodao:

"Plašim se da ako državni organi odmah ne reaguju, da ćemo na ulici ponovo imati obračune i likvidacije".

Komentari (0)

Evropa