Region

Džaferović i Eskobar o podršci SAD integritetu BiH

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2021

-

19:17

Džaferović i Eskobar o podršci SAD integritetu BiH
Džaferović i Eskobar o podršci SAD integritetu BiH - Copyright EPA/ Malton Dibra

veličina teksta

Aa Aa

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović iz redova SDA i američki specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sastali su se danas a tokom razgovora istaknuto je da su Sjedinjene Američke Države potpuno posvećene zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Kako su saopštili iz Predsedništva, razgovarano je o krizi izazvanoj postupcima vlasti u Republici Srpskoj te je naglašeno da ne postoji ustavan način da se entiteti povuku iz državnih institucija kroz unilateralne akcije, preneo je Klix.ba.

Istaknuta je puna posvećenost SAD zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine kao i funkcionalnosti državnih institucija i iskazana je potreba za očuvanjem mira i stabilnosti.

Tema razgovora bile su i političke inicijative za ubrzanje procesa proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan te je naglašeno da je integracija Bosne i Hercegovine u EU, u što skorijem periodu, najbolji način da se odgovori na težnje i potrebe građana.

Eskobar je ranije danas razgovarao i sa predsedavajućim Predsedništva Željkom Komšićem (DF) i tom prilikom je poručeno da ne postoji mogućnost otcepljenja Republike Srpske.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa